平成二十六年三月十二日 -- 水曜日
The following narrative was introduced in class, based on vocabulary and structures in Chapter 9 of Nakama.
Nakama
Ch. 9 – restaurant narrative
単語 たんご Vocabulary
おそい Late
この へん This area
じつ は In fact, actually
はいります Enter
話 はなし Narrative
おそい です ね。ご後 九時 です。
何か 食べ に 行きません か。
どこか に 行きましょう か。
この へん に レストラン が 三つ あります ね。
な前 は 「よこずな」、「れんがてい」、と 「緑」 です。
どれ が 一番 好き です か。
わかりません?
そう です ね。
「よこずな」 という レストラン は おいしい です。
でも 「れんがてい」 の 方 が おいしい です。
じつ は、一番 おいしい レストラン は 「緑」 です。
緑 に しましょう か。
いい です ね。
緑 に 食べ に 行きましょう。
車 が あります か。 ニックくん は 車 が あります。
よかった です。 車 で 行きます。
緑 レストラン の ウエター の な前 は ?
わかりません? ジェロ です。
そう です ね。
はいりましょう。
ごちゅうもん は?
何 が いい です か。
何か 飲みますか。 (to
be continued)
To continue the dialogue, look at Nakama
Ch 9, pages 280 and 289.
宿題 Homework:
Restaurant project:
Create a menu for a Japanese restaurant,
using the 8 ½ by 14” paper handed out to you.
Decide on the name of the restaurant, and
write it on top of the menu. You must
have at least 6 categories, with 6 items in each category, plus reasonable
prices in yen. Use kanji for
numbers and other items, as much as possible.
Make the menu attractive and colorful so that many おきゃくさん will
want to come to your restaurant.
Illustrations, drawn by you or printed out from other sources, will add
a lot to your menu.
Due Monday, March 17
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.